CEREMONIE LA CENTRUL CULTURAL REDENUMIT « Jean-Louis Calderon » (BUCUREŞTI, sectorul 2, 19 aprilie 2013)

Doamnă preşedinte,
Domnule primar,
Domnule ambasador,
Domnule director al OIF România,

Sunt de deosebit de impresionat să mă aflu astăzi printre dumneavoastră, pentru această redenumire şi pentru a aduce un omagiu lui Jean-Louis Calderon, jurnalist francez care a rămas în memoria tuturor românilor.

Prin decizia de a da numele lui acestui Centru Cultural, alegeţi un simbol care are o relevanţă deosebită pentru locuitorii acestei ţări. Ce simbol ar putea fi mai potrivit pentru o renaştere, pentru o viaţă construită altfel, pentru un învăţământ ce se doreşte altfel, pentru tinerii care vor să se afirme şi să spună lumii întregi că există?
Doamnă preşedinte, domnule primar, domnule ambasador, domnule director al OIF România.

Mă bucur încă o dată că aţi avut ideea, dumneavoastră doamnă preşedinte şi domnule ambasador, şi că dumneavoastră, domnule primar, aţi acceptat-o, de a menţine vie memoria lui Jean-Louis Calderon, dând numele său centrului cultural; familia sa şi toţi francezii care vizitează Bucureştiul vor fi cu siguranţă foarte emoţionaţi.

Şi îmi doresc din toată inima ca, în cadrul activităţilor numeroase şi variate pe care le va oferi - cursuri seminarii, lecturi, concerte – centrul cultural Jean-Louis Calderon să dobândească, după modelul liceului din Timişoara, ce este mai bun din valorile arătate de exemplul acestui tânăr jurnalist francez plecat prea devreme dintre noi./.

Dernière modification : 05/11/2013

Haut de page