Comemorarea Armistitiului de la 11 noiembrie 1918 si ceremonie de omagiu adusa soldatilor care si-au dat viata pentru Franta

Luni 11 noiembrie 2013, zi aniversară a armistiţiului Primului Război mondial, Ambasadorul Franţei în România, Dl. Philippe Gustin, şi Dl. Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, au participat împreună la o ceremonie de comemorare atât a soldaţilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial şi înmormântaţi în România dar şi a tuturor celor care s-au jertfit pentru Franţa.


Această ceremonie oficială a avut la cimitirul Bellu.


Un număr de 433 de militari francezi, decedaţi în timpul Primului Război Mondial, îşi dorm somnul de veci în cimitire din Bucureşti, Alexandria, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Slobozia şi Timişoara. Unii dintre ei au făcut parte din unitatea care l-a însoţit pe generalul Berthelot în misiunea sa de asistenţă a armatei române, între 1916 şi 1917, când aceasta din urmă a intrat în război alături de Aliaţi. Alţii erau prizonieri de pe frontul de vest şi adusi în România pentru a munci în uzine şi ferme (înmormântaţi în special în cimitirul Slobozia). Dar, majoritatea soldaţilor înmormântaţi la Bucuresti au murit în cadrul unor operaţiuni de recucerire, conduse de armata Dunării, comandată de asemenea de generalul Berthelot, care a contribuit la eliberarea României la sfârşitul anului 1918, înainte de a duce lupte pe fronturile din Banat sau din Basarabia.

- Cititi discursul Dlui Philippe Gustin, Ambasador al Frantei, pronuntat cu aceasta ocazie

JPEG

JPEG
Dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei în România, şi Dl. Werner Hans Lauk, Ambasadorul Germaniei în România

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

- Vizitati pagina noastra de facebook, pentru a vedea galeria foto de la aceasta ceremonie

Dernière modification : 12/11/2013

Haut de page