Dl. Mihnea Constantinescu, Cavaler al Legiunii de onoare (28 octombrie 2013)

Excelenţa Sa domnul Philippe GUSTIN, Ambasadorul Franţei în România, a conferit distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare domnului Mihnea CONSTANTINESCU, în cadrul unei ceremonii organizate la Reşedinţa Franţei, luni, 28 octombrie.

Diplomat de carieră cu mare experienţă, domnul Mihnea Constantinescu a ocupat, printre altele, în perioada 1992- 2012, postul de director de cabinet şi consilier al prim-miniştrilor : Theodor Stolojan, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta.

Domnul Constantinescu a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman, între 1990 şi 1991. De asemenea, a mai fost director de cabinet şi consilier al mai multor miniştri printre care Andrei Pleşu şi Mişu Negriţoiu.

În 2012 a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat, desfăşurându-şi activitatea în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului. Ulterior, domnul Constantinescu, a fost eliberat din funcţie la cererea sa şi şi-a reluat activitatea ca ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică.

Citiţi discursul dlui Ambasador

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

Dernière modification : 30/10/2013

Haut de page