Interventia Ambasadorului Philippe Gustin, cu ocazia încheierii proiectului "Unde începe cersetoria, se sfârseste copilaria" (18 iulie 2013)

Doamnă, Domnule,

Sunt bucuros să fiu astăzi alături de Dumneavoastră pentru a lansa un proiect care se înscrie în politica dusă de ambasada Franţei în beneficiul copiilor aflaţi într-o situaţie defavorizată.

Doresc să mulţumesc partenerilor noştri: Telefonul Copilului, ANITP şi IGPR dar şi autorităţilor locale din Ilfov, Bucureşti, Damboviţa, Vaslui şi Alba.

Traficul de fiinţe umane şi în special traficul de minori este pur şi simplu inacceptabil într-o lume civilizată. Aceşti minori sunt deseori obligaţi să fure, să practice prostituţia dar mai ales să cerşească.

Este un subiect care preocupă autorităţile competente din Franţa şi din România. Pentru a preveni mai bine acest fenomen, trebuie să-l înţelegem mai bine. De aici a venit şi ideea acestui studiu efectuat pe un eşantion de peste 500 de copii, pentru a analiza mecanismele acestei practici. Sărăcia nu explică totul. Rezultatele acestei anchete ne vor permite, sper, să acţionăm mai bine în domeniul educaţiei acestor copii, dar şi a părinţilor lor, de a forma mai bine pe specialiştii din domeniul social, cu scopul de a proteja mai bine aceşti copii.

Voi termina prin a mulţumi ministerului afacerilor interne pentru că ne-a primit astăzi aici dar şi în general pentru excelenta cooperare care există între ţările noastre.

Vă mulţumesc.

Dernière modification : 05/11/2013

Haut de page